O KAMENI




Proč grilovat na kameni?
Přírodní kámen nenese žádně průmyslové stopy. Je vytěžen a opracován do deskoviny, která se pak formátuje na požadovaný rozměr grilovacích desek. Není napuštěn ani ošetřen žádnou chemickou látkou a velmi snadno se udržuje. Po použití očistěte kámen kartáčkem, nebo stěrkou a otřete.
Jaké jsou výhody kamene?
Vyhnete se připálení a přímému kouři (splodin) z ohně, tak zůstane maso šťavnaté a ve své plné skvělé chuti. Už vám grilovací mřížkou nepropadnou žádné drobné kousky jídla. Kamenná grilovací deska je všestranná - můžete na ní péct maso, zeleninu, houby, ovoce, chléb, pizzu, toasty i placky.
Grilovací kámen je po celém povrchu rozehřán na stejnou teplotu, a tím zajišťuje rovnoměrné a rychlé propečení masa.
Kámen udrží svou teplotu i po sejmutí z grilu, je možné jej tedy přenést na stůl a užit si pohodlné stolování.
Kde všude je možné kámen použít?
Grilovací kámen se hodí pro plynové a elektrické grily, ale i pro grily na dřevěné uhlí. Také na krby, ohniště, do pece, do trouby, na sklokeramické desky i plynové sporáky.
Jaké materiály používáme?
Grilovací desky zhotovujeme z lávového kamene, který pochází z oblasti sopky Etny v Itálii. Je pro tento účel nejpoužívanější vzhledem ke své kvalitě a nízkému obsahu křemičitých částí, tudíž je velmi odolný proti praskání, nabízíme ho v tloušce 2 a 3cm. Dále pak nabízíme grilovací desky z dioritu, který má také výborné vlastnosti a je velmi odolný vůči praskání, ten nabízíme v tloušce 3,6cm. Nabízíme také žulové grilovací kameny, které jsou vhodné především do záklopných grilů, kde kámen má ideální podmínky pro ohřívání
Nabízíme i výrobu rozměrů na zakázku, velikost dle vašich potřeb.